Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tengerimalac hallása rendkívül kifinomult, és az ember által hallható hangoknál jóval szélesebb tartományra (50–50 000 Hz) terjed ki: fajtársaik egymással az ultrahang tartományban kommunikálnak.

Egy kis anatómiai érdekesség: A tengerimalac mellső végtagjain 4, a hátulsókon 3 ujj található. Farkuk nincs.

A tengerimalacok élettartama körülbelül 6 év, azaz sokkal hosszabb, mint a többi, hobbiállatként tartott rágcsálóé. De előfordult már, hogy egy tengerimalac a 15 évet is elérte!

A tengerimalacok gyorsan képesek tanulni és különböző dolgokat egymáshoz kötni, érzéseiket kifejezni (például a hűtőszekrényajtó nyitását vagy a zacskózörgést rövid idő alatt megtanulják asszociálni az élelem érkezésével.

A kisebb testű rágcsálókkal ellentétben nem tudnak játszani a szakkereskedelemben kapható kisállat-játékokkal (mókuskerék, labda stb.), viszont szeretnek játszani fajtársaikkal és az emberrel.

Kellő türelemmel meg lehet őket tanítani bizonyos szavak, mondatok megértésére, vagy hogy hívásra az emberhez szaladjon.

Mi a közös az emberben és a tengerimalacban? Az, hogy sem az ember, sem a tengerimalac nem képes a C-vitamin szintézisre.